Országok

Nyelvek

Immochan

Kiskereskedelmi  életterek létrehozása

Közel 400 bevásárlóközponttal 12 országban Európában és Ázsiában, az Immochan ma az egyik vezető helyen áll az európai bevásárlóközpontok ingatlanpiacán.

Az Immochan 40 év alatt általános szakértelemre tett szert a kereskedelmi ingatlanok területén, és elsajátította a teljes befektetési értékteremtési láncot a tervezésen, értékesítésen, kezelésen és a központok üzemeltetésén keresztül a dinamikus ingatlanmenedzsmentig.

Kereskedői gének

Története és értékei mélyen beivódtak kereskedői génjeibe. Fizikai, érzelmi és kapcsolódó kereskedelme minden vállalati kezdeményezés alapja.

Az Immochan központok sikerének kulcsa a kereskedőkkel való kapcsolatban rejlik. Vonzó üzleti palettával rendelkeznek: kihelyezési stratégia, a tevékenységi ágazatok közötti egyensúly, piacvezető kereskedők, eredeti koncepciók és minőségi önálló kereskedők, szinergia a cégek között stb.

Az Immochan életre kelti a közösségi kapcsolatokat és megosztja az információkat kereskedelmi partnereivel, nap mint nap a fenntartható fejlődésük érdekében dolgozik a fogyasztási szokások és trendek változásának időszakában.

Az Immochan az Auchannal együtt a legjobb forgalmat generálja az általa működtetett helyeken.

Főbb adatok

382 bevásárlóközpont 12 országban

Nyugat-Európa >> 182

Spanyolország >> 30
Franciaország >> 96
Olaszország >> 45
Luxemburg >> 1
Portugália >> 10

Kelet-Európa >> 103

Magyarország >> 18
Lengyelország  >> 22
Románia  >> 23
Oroszország >> 37
Ukrajna  >> 3

Ázsia >> 97

Kína >> 75
Tajvan  >> 22

*2016.12.31-i adatok

VONZÓ KÖZPONTOK

Annak érdekében, hogy a vásárlóink ellátogassanak és vissza is térjenek központjainkba, arra törekszünk, hogy folyamatosan meglepjük és kíváncsivá tegyük őket. 

Ez egy valódi lelkiállapot, amely mozgósítja a vállalat összes szereplőjét, kezdve a dizájn kialakítástól a berendezésen, a vevőútvonalakon, a pihenő szigeteken, a grafikán át egészen a promóciós eseményekig és a szolgáltatás minőségéig…

 Mindezek hozzájárulnak a légkörhöz, a vásárlói jóléthez, a kereskedelmi minőséghez és a teljesítményhez.